PulverformDet finnes også en rekke kosttilskudd som kommer i form av pulver. Det er varierende hva de skal gjøre for kroppen, men vi skal prøve å dekke en del. I denne artikkelen vil vi nemlig se nærmere på noen av de kosttilskuddene som kommer i pulverform.

Tips: Se andres erfaringer på Fitnessbloggen Forum.

Kiselpulver

Kiselpulver er et kosttilskudd som hjelper til med å styrke beinbygning samt forsterker negler, hår, hud, tenner og bindevev. Dette pulveret skal også være bra mot det vi kjenner som appelsinhud. Dette kosttilskuddet kommer både i tablett form og pulver form. Dersom du velger pulver så er doseringer 1-4 teskjeer daglig. Du skal ta dette sammen med dine hovedmåltider. Dette kan røres ut i vann men også i annen væske som melk, saft eller lignende.

Moringa Pulver

Moringa er et tre fra India og bladene på disse trærne er rike på vitamin A, vitamin B, vitamin C, mineraler og protein. Moringa pulver blir laget av nettopp disse bladene. Bladene blir først tørket og deretter knust og malt til et fint pulver. Du kan bruke dette pulveret i mat eller kun som et supplement. Det skal også nevnes at du kan bruke det for å tykne sauser og supper slik som Maizenna. Det anbefales å innta 2-4 teskjeer per dag. Du kan starte med en og deretter øke dersom du ønsker det. Det er viktig at du er flink til å drikke rikelig med vann ettersom det kan bidra til å rense ut avfallsstoffer. Det skal også nevnes at du bør snakke med din lege om dette først dersom du er gravid eller ammer. For ørvig kan du lese mer om pulveret på Kinsarvik.no.

Camu camu pulver

Camu camu er et tre vi finner i regnskogen i Amazonas. Spesifikt finner vi dette lille treet i Peru og Brazil. Det har en frukt som er rød lilla og ligner litt på kirsebær. Det som er så bra med denne frukten er at den har et utrolig høy innhold av vitamin C. Når du får det i pulverform så er det faktisk 13% som er vitamin C. Det er ikke bare vitamin denne frukten inneholder. Vi finner også et høyt innhold av antioksidanter som er bra for kroppen. Dette kosttilskuddet kan bidra til å styrke ditt immunforsvar og hjelper også mot tidlig aldring. Når det gjelder dosering så er det greit å starte med en halv teskje også kan man øke opp til maksimalt 2 teskjeer om dagen. Dette pulveret er perfekt å bruke når du lager smoothies for eksempel eller så kan du benytte det i frokostblanding eller dersom du lager grøt til frokost.

Spirulina pulver

Dersom du har fulgt med på kosthold og supermat i media så har du sikkert hørt om spirulina. Det er flere fordeler med denne supermaten som det så fint kalles. Det inneholder 3 ganger så mye protein som fisk. Det er 10 ganger mer kalsium i spirulina enn det du finner i melt. I tillegg til dette er det høyt innhold av jern, betakaroten og klokoryll. Som du forstår så er dette et kosttilskudd som er rik på næringsstoffer og er godt egnet til både naturlig kosthold samt slakekurer. Spirulina kan også bidra til at du restituerer raskere etter en treningsøkt.