HelseoljerInnen kosttilskudd bransjen finner vi også flere oljer og balsam som kan fungere for det ene og det andre. I denne artikkelen skal vi trekke frem noen av disse og hvilke fordeler de har for deg og din kropp.

Igjen vil vi opplyse om at det finnes et enormt utvalg og oppfordrer alle til å bruke tid på å se hva som finnes av produkter og erfaringer der ute.

Dragebalsam

Dragebalsam hører kanskje litt skummelt ut, men det er det absolutt ikke. Det er en balsam som skal hjelpe mot ømme ledd og muskelsmerter. Denne balsamen er fremstilt etter en indisk oppskrift som har blitt brukt i mange år. Dragebalsam inneholder menthol, peppermynteolje, kamfer, salvieuttrekk og eucalyptusplanteuttrekk. Salven vil bidra til økt blodtilførsel på de områdene som er angrepet og vil løsne opp muskler samt være smertelindrende. Du kan benytte den flere ganger daglig med å massere den inn på området det gjelder.

Mandelolje

Når man hører mandelolje så er det kanskje matlaging eller baking man tenker på. Det er faktisk ikke det vi kan bruke denne til. Denne oljen er helt fantastisk bra og ideell for massasje av kroppen. Det er en olje som passer til alle hudtyper men spesielt godt dersom du har tørr og irritabel hud. Det er så og si ingen lukt og den går fint inn i huden. Denne oljen inneholder vitamin A, B1, B2, B6 og litt E-vitamin.

Se mer av virkningene og bruksområdene hos veientilhelse.no.

Linfrøolje

Linfrøolje er et kosttilskudd som hjelper mot å unngå de typiske livsstilssykdommene. Det hjelper og så for å skjerpe hjernen og øke konsentrasjonen. Denne oljen har et balansert forhold mellom omega 3, 6 og 9 som er viktige for kroppen. Denne oljen vil kunne hjelpe deg med fordøyelse av fett, det å regulere nettopp dette. Linfrøolje har blitt bevist effektiv i behandling og beskyttelse mot mange helseproblemer. Dette har også blitt støttet av flere vitenskapelige studier.

Oregano olje

Oregano olje høres også kanskje ut som om det er noe du skal bruke i matlagingen, men det er ikke bare til mat at oregano er bra. Oregano olje er faktisk naturens eget våpen mot bakterier, virus og sopp. Denne stammer fra middelhavsregionen og har et høyt innhold av carvacrol som er smertestillende og bakteriedrepende. Denne oljen er dermed en av de mest effektive og allsidige midlene fra naturen mot sopp, virus og bakterier. Du trenger ikke å benytte med enn 1-2 dråper av gangen. Du kan benytte denne oljen på hodebunn med flass, bihulebetennelse, stive muskler, solbrenthet for å nevne noen.

E-vitamin dråper

Vi har nok alle hørt om E-vitamin tidligere, men de fleste av oss vet nok ikke hva det er godt for. E-vitamin er en vitamin som motvirker aldersforandring i huden og er viktig for fruktbarhet, kjønnshormoner. Det styrker også vårt immunforsvar. Med andre ord så er nok dette en vitamin som er spesielt viktig for kvinner. E-vitamin dråper består av en blanding av solsikkeolje, soyaolje og tistelolje. Når du skal ta dette kosttilskuddet så er det viktig at du husker på å ta det sammen med mat. Til slutt så skal det nevnes at man ikke skal innta høye doser av vitamin E dersom man går på anti-koagulerende legemidler. Dersom du har flere spørsmål i henhold til dette så kan du snakke med din fastlege.